Het aangepaste zaterdagochtendritueel: geen training, wel appeltaart!

Elke zaterdag trainen we met Gewoon Lekker Rennen in de bossen ten zuiden van Eindhoven. Na elke training praten we na onder het genot van een kopje thee, koffie of een mok warme chocomelk met daarbij een punt appeltaart bij de enige echte Hut van Mie Pils. Nu we door de maatregelen rondom het coronavirus de trainingen tijdelijk niet door kunnen laten gaan en ook de horeca gesloten is moeten we dus niet alleen elkaar missen, maar ook de appeltaart. Daarom dit recept voor deze (vegan) appeltaart. Vandaag hebben we voor onze leden de stukken rondgebracht (contactloos uiteraard), zodat ze toch een deel van het zaterdagochtendritueel in ere kunnen houden. Maar voor onze appeltaartloze online leden en voor iedereen die ook zin heeft in appeltaart, hier het recept!

 

Ingrediƫnten

  • 300 g volkoren tarwemeel
  • 200 g plantaardige boter
  • 175 g suiker
  • 75 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1.25 kg goudreinet appels
  • 2 tl kaneel
  • 100 g rozijnen
  • Taartvorm 24 cm

 

Bereiding

Kneed het meel, de ‘boter’, 100 g van de suiker en 50 ml van de plantaardige melk goed door elkaar of gebruik een keukenmachine met deeghaken. Leg bakpapier in de bakvorm en bedek de bodem en de randen met 2/3 deel van het deeg (rol eerst uit tot een cirkel van ~30 cm) en druk goed aan. Zet deze nu voor een halfuurtje in de koelkast.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Snijd dan de appel in stukjes en meng met de rozijnen, het kaneel en 50 g van de suiker. Vul nu de taartbodem met het mengsel.

Rol nu ook de rest van het deeg uit en snijd hier repen van en leg deze kruislings over de appeltaart heen. Druk de uiteinden goed vast op de deegranden en bestrijk met de resterende 25 ml plantaardige melk en strooi ook de resterende 25 g suiker eroverheen.

Zet de appeltaart in de oven en bak voor een uur op 180 graden. Laat deze in de vorm afkoelen en serveer lauwwarm. Eet smakelijk!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
0
× Hoe kan ik je helpen?