Online begeleiding

Trainen met online begeleiding

Met de onderstaande pakketten krijg je de begeleiding die jij nodig hebt, ook online! Via de app  TrainingPeaks zal jij je schema ontvangen. Als je de training hebt uitgevoerd kan je deze uploaden  in de app en kunnen wij zien hoe het je vergaan is. Hierdoor kunnen we na iedere training goede  feedback geven en jou vooruitgang als hardloper goed in de gaten houden. Daarnaast kunnen we  op basis van deze informatie het schema aanpassen wanneer dat nodig is en bespreken we met  jou hoe het je vergaat in de maandelijkse bel-meeting. Hierdoor word jij echt een betere hardloper! 

Verschillende trainingen

Verschillende trainingen

Basis hardlopen
14,95 p/m
Het pakket voor lopers die opzoek zijn
naar een goed schema dat ze helpt de
volgende stap te zetten

  • Per maand opzegbaar na 3 maanden

* Alle trainingen worden in (de omgeving van) Eindhoven gegeven

Standaard hardlopen
34,95 p/m
Het pakket voor lopers die opzoek zijn naar een goed schema en begeleiding waar nodig

  • Per maand opzegbaar na 3 maanden

* Alle trainingen worden in (de omgeving van) Eindhoven gegeven

Premium hardlopen
49,95 p/m
Het ideale schema voor lopers die met een persoonlijk schema en telefonisch contact alles uit hun trainingen willen halen.

  • Per maand opzegbaar na 3 maanden

* Alle trainingen worden in (de omgeving van ) Eindhoven gegeven

Triathlon

Professionele begeleiding voor triatleten met een uitgebalanceerd persoonlijk schema en intensieve begeleiding

* Alle trainingen worden in (de omgeving van) Eindhoven gegeven

Waarom wij jouw keuze zijn!

Verstandig trainen met een persoonlijke, professionele begeleiding gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Wij begeleiden lopers en triatleten van alle niveaus, elk voor hun eigen doel. De mate van begeleiding bepaal je zelf. 

Door gebruik te maken van de app Training Peaks houden we de voortgang van onze atleten goed in de gaten en kunnen we op basis van data goede schema’s schrijven, eventueel op maat. Daarnaast kunnen we zo goede feedback geven op iedere training. 

Wij helpen jou graag naar je volgende doel!

Persoonlijk schema

Een schema, geschreven op basis van jou conditie en doelen. 

TrainingPeaks

Een adaptief schema, online. Zo kan jij trainen wanneer het jou uitkomt

Feedback

Door na je training de training te uploaden zien wij wat je gedaan hebt, en kunnen we jou van de juiste feedback voorzien.

Persoonlijk contact

Naast de feedback via de app is ook telefonisch contact mogelijk, daarin bespreken we jou vooruitgang en beantwoorden we al je vragen

Veel gestelde vragen

We bieden groepstrainingen aan in en rondom Eindhoven. Deze vinden plaats op maandagavond om 19:30 in Meerhoven, op woensdagavond om 19:30 in de Genneper Parken en op zaterdagochtend om 09:30 vanaf de Hut van Mie Pils in Waalre. De precieze locaties vind je hier.
RPE staat voor rating of perceived exertion, oftewel ervaren mate van inspanning. We werken met een schaal van 1-10 waarbij 1 staat voor amper inspanning en 10 voor maximale inspanning. In onze visual vind je de inspanning die bij elke waarde hoort. We gebruiken de RPE-schaal, omdat we op de manier iedereen training op maat kunnen bieden. De meeste lopers zijn niet op de hoogte van hun maximale hartslag of omslagpunt of weten (nog) niet wat hun wedstrijdtempo is. Door op bepaalde inspanning te lopen (op de RPE-schaal) voert iedereen de training op zijn of haar eigen niveau uit én houd je automatisch rekening met de vorm van de dag, stress en andere factoren die je snelheid beïnvloeden.

Tijdens een rustige duurloop leg je – letterlijk – de basis voor intensieve trainingen. Je versterkt je spieren en pezen en je lichaam past zich aan aan de impact van hardlopen. Daarnaast train je je cardiovasculaire systeem en respiratoir systeem om efficiënter te worden. Op een rustig tempo maak je bijvoorbeeld meer haarvaten aan, waardoor er meer zuurstof naar je spieren getransporteerd kan worden. Loop je altijd net wat te hard, dan mis je deze basis en overbelast je snel je spieren en pezen en mis je een sterk hard-longsysteem voor de snelle trainingen, waardoor je daarvan minder profiteert.

Als je merkt dat je rustige duurloop eigenlijk te snel is, maar het niet fijn voelt op een langzamer tempo te lopen dan zijn korte wandelpauzes aan te raden. Op die manier laat je je hartslag even zakken, waardoor de intensiteit van de hele training laag blijft. Wandel bijvoorbeeld na elke 9′ voor een minuutje of na elke 5′ voor 30 seconden.

Inlopen (of kort inwandelen voor een duurloop) is zo belangrijk omdat je dan al aeroob opgewarmd bent. Het duurt ongeveer anderhalve minuut voordat de zuurstof die je inademt bij je spieren is. Als je meteen begint met (hard) lopen dan is er nog niet voldoende zuurstof voor die intensiteit en ga je anaeroob (=zonder zuurstof) suiker verbranden. Hierdoor begin je te verzuren. Pas na anderhalve minuut ga je dan over naar aerobe (=  met zuurstof) ademhaling. Daarnaast kost het ook extra nog zuurstof om de geproduceerde lactaat weg te werken. Door rustig in te lopen of wandelen ben je al meer zuurstof aan het inademen waardoor je dit voorkomt. In dit artikel wordt dit in detail uitgelegd.

Je hartslagzones kunnen bepaald worden aan de hand van een inspanningstest. Als je deze niet hebt gedaan maken bijvoorbeeld Trainingpeaks of Garmin/Polar een schatting, daarom kunnen ze verschillend zijn. Als je een test hebt gedaan kun je na een training kijken of de zones waarin je gelopen hebt overeen komen met de RPE waarden. Over lange afstanden kun je grofweg zeggen dat zone 1-2 RPE1-2, zone 2 RPE3-4, zone 3-4 RPE4-7 en zone 5 RPE8 en hoger beslaan. Wij raden aan hartslag vooral ter controle te gebruiken en te trainen op RPE.

Ben je geinteresseerd geworden?

Getraind worden zoals iedereen getraind zou moeten worden.