Hoe beter de dag te beginnen dan met pannenkoeken. Lekker, makkelijk en een ideale maaltijd voor de wedstrijd of een flinke training, of juist lekker als herstelmaaltijd naderhand.
De pannenkoeken bevatten meer dan genoeg koolhydraten om je van energie te voorzien en zitten vol met vezels. Ben je daar wat gevoelig voor tijdens het lopen, dan kan je de lijnzaad beter achterwege laten en de havermout eventueel vervangen door bloem. Het kan dan wel zijn dat je wat meer bloem nodig hebt om het beslag dik genoeg te krijgen.
Met de (soja)yoghurt, het verse of bevroren fruit en de noten zorg je ook nog dat er genoeg eiwitten en vitamines inzitten, zodat je een complete maaltijd hebt. Uiteraard kun je hiermee nog extra variëren!
Ingrediënten voor 4 kleine of 2 grote pannenkoeken
- 1 rijpe banaan
- 90 gram havermout
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 el lijnzaad
Toppings
- (soja)yoghurt
- Bosbessen
- Rozijnen
- Noten
Bereiding
Mix de banaan, havermout, bakpoeder, lijnzaad en melk in een blender of met een staafmixer. Verwarm een beetje olie of margarine en bak daar vervolgens de pannenkoeken in. Meer is het niet, een kind kan de was doen.
Top vervolgens met alle toppings en geniet ervan!